• 2013-02-10 12:53:43

  51.545581°N 5.049362°E 144 m Reest 13 5032 EN Tilburg


  aan het inpakken met Skatjuh

 • 2013-02-10 20:55:47

  51.579931°N 5.097925°E 18 m


  ' s middags carnavalsoptocht met Mikey en Pieter, 's avonds kaasfondueen @ Lizas' parents en daarna, verassend, in carnavalsoutfit naar mijn PapZ & MamZ in Tilly Noord..

 • 2013-02-12 12:24:58

  51.545736°N 5.050299°E 75 m Reest 8 5032 EP Tilburg


  Everything packed and ready to go.. after having a last kapsalon 4 da common months ;-) we are, finally, on our way to Schiphol B-)..

 • 2013-02-12 16:42:10

  52.306988°N 4.773000°E 29 m


  and off we go!! B-) Ik ben blij dat Liza en ik in London over moeten stappen. Ik zit nml tussen mijn skatjuhs heerlijke parfum en de andere kant overtreft een engels wijf met snor de lekkere geur van Liza met haar vislucht #viesengelsfishwife ;-). Eenmaal @ Heathrow zouden we 4 uur de tijd hebben om over te stappen maar bij British Airways duurt 4 uur, vijf uur lang. Vervolgens geeft deze luchtvaartmaatschappij ons een mooi plekje te aan het raam, waarvan het raam met ducktape vast geplakt zat en dus niet open/omhoog kon (sorry dat ik hier geen foto van heb, wel van een goede raam van onze A'dam - ) . Eenmaal zittende kwamen ze vanuit de cockpit met het geweldige nieuws dat het nog een half uurtje ging duren ivm een technische storing (maar!! zoals je kunt begrijpen uit vorig stukje duurt ook een half uurtje een uurtje bij British Airways).. Goddamned! wie laat zijn passagiers al instappen in het vliegtuig als het niet zeker is of deze wel mag opstijgen #anderhalfuurzittenineenstilstaandevliegtuig is niet leuk ;-) maar zoals gewoonlijk heb ik me prima vermaakt met mijn aangenaam gezelschap :-). Gelukkig vloog de tijd voorbij evenals de landen onder ons. Na 12 uur vliegen van Londen naar Bangkok hebben we een mooie landing mogen maken @ Bangkok B-).. " Hello Thailand!".

 • 2013-02-13 17:37:18
  Eenmaal ingechecked @ het Nasa Vegas hotel (11,- per nacht) hebben we de rail link en sky train gepakt richting de SIAM market waar we tot een uurtje of 23u hebben rond geslenterd. Je kon hier vanalles kopen (electronica spul, kleding, sieraden, lekker eten, etc). Er liepen over de markt zowel ratten (je weet wel, van die smerig groot uitgevallen muizen, maar dan niet lief) en tieners met de nieuwste furbys (furbys are back! en hoe...?!). Morgen gaan we kijken hoe we in Kanchanaburi gaan komen om daar in de natuur te kunnen chilluh/survivallen.

 • 2013-02-14 00:41:32
  @ Nasa vegas hotel Bangkok
  13.744985°N 100.633823°E ซอย 8 สวนหลวง Bangkok 10240

  32.00° C

  How Bangkok sounds @ 07:45 from out a €11,- hotel room? ( check bijgevoegd geluid ;-)) ,but I slept well, very well B-).. Nu maar naar beneden strompelen voor info te vragen hoe we in Kanchanaburi kunnen komen :-). Het is 14 Februari, Valentijnsdag en het wordt een totale verrassing hoe deze dag eruit gaat zien. "let start the day and we will see". Het uitchecken bij Nasa Vegas was alsof je aan het wachten was op je bestelling bij de chinees, je wacht tien minuten en dan roepen de receptiemedewerksters iets wat niemand verstaat, iedereen kijkt rond en hoopt dat het zijn bestelling (in dit geval kamerborg) is.

 • 2013-02-14 14:44:45  30.00° C

  Valentijnsdag @ Kanchanaburi. Bevalt tot nu toe prima. Wat is het toch lekker om de chaos van Bangkok te ontvluchten. Lekker ingechecked @ Pong Pen Guesthouse. Genoeg Gekkos en salamanders op de muren en plafonds :-). Lekker thais gegeten en zodadelijk een massage.. Wat is het toch lekker om valentijnsdag in Thailand te zijn B-).

 • 2013-02-14 15:59:14
  Holy Macaroni, dat was een geslaagde valentijnsafsluiting met Obama, Black cock en andere cheap ass liquors. achter de bar stond Miss look-a-like Ché, A.Franklin, Turner ;-). We hebben bij een tent gedronken genaamd: get drunk for 10 baht (ongeveer 25 cent). ooohhja kutzooi, helemaal vergeten, de massage was ook zekerz wel fijn B-) en we hebben geleerd dat de gekkos of salamanders, geen gekkos of salamanders zijn maar chintos ofzoiets (volgens een 50+ engelsman).. Er waren zoals gewoonlijk genoeg Britten om de avond tot iets mafs te maken.

 • 2013-02-15 16:47:53  35.00° C

  Tip! Zet tijdens het lezen van dit stukje het toegevoegd audiofragment op B-)...
  Vandaag heb ik voor de derde nacht erg kort geslapen (1 nacht in het vliegtuig, 1 nacht in een hotel in Bangkok waar de trein langs ons raam reed en 1 nacht omdat ze de rolluiken van de guesthouse om 6 's ochtends open knalde zodat ze de vogels , waaronder papegaaien onder ons raam konden zetten. Deze vogels kunnen heeeel goed naar vrouwen fluiten en een truck nadoen die achteruit rijd.
  In dat laatste geval was het niet zo'n ramp aangezien ik een uurtje later toch wakker moest worden omdat we opgehaald werden door onze tourguide van deze dag. Ze introduceerde haar zelf als de mooiste tourguide van Kanchanaburi. Waarschijnlijk omdat ze de enige tourguide is in deze omgeving. Ze was sowieso niet de meest geïnteresseerde en slimste tourguide. Op het einde van de tour wisten we alleen hoe gezellig ze het de nacht van te voren heeft gehad maar niks over het gebied die ze ons heeft laten zien. Ze wist géén één vraag die gesteld werd te beantwoorden. Zelfs niet de vraag wat er zich heeft afgespeeld op de brug van de River Kwai. Waardoor ik nu nog steeds alle informatie moet halen uit de welbekende film met het "oohzooo bekend melodietje" wat ik hier al te graag fluit :-) (voor degene die niet weten over welk fluitje ik het heb, ik zal hem toevoegen aan mn blog :-P). Gelukkig heeft de tourguide de sfeer niet verpest en was het een zeer leuke dag waarbij Liza en ik hebben gebamboeraft over de river kwai, een stuk in de trein hebben gezeten over death railroad, naar de ontzettend mooie Erawan watervallen zijn gegaan waar we hebben gezwommen, naar de brug over de River Kwai zijn gegaan en Liza en ik hebben op olifant gereden waarbij ik een klein stukje als privé chauffeur heb mogen fungeren B-). De Olifanten waren groot en eigenwijs. De ervaring om Liza te mogen vervoeren op zo'n beest was superz, ook al geef ik de voorkeur aan een auto als vervoersmiddel ;-). De absolute ervaring van vandaag was de waterval. Deze waterval bestaat uit zeven levels. Deze zijn, omstebeurt, echt supermooi. De witte vlindertjes vliegen rondom je heen terwijl je naar de volgende level van de waterval loopt B-). Eenmaal bij de volgende level kan je richting de waterval zwemmen. Elk level heeft zijn eigen charme
  Bij de ene kan je eraf glijden en bij de ander kan je eronder staan. "Wow! wat een leuke dag was het weer". Nu lekker eten en op tijd naar bed. Hopelijk slaap ik vannacht wat langer.

 • 2013-02-16 16:55:30
  33.00° C

  Helaas heb ik vandaag wederom erg kort geslapen :-( deze keer door dezelfde rolluiken en vogels van gisteren, dat in combinatie van zatte Engelsen. Omdat ik weer erg vroeg op was gestaan en Liza nog lag te slapen heb ik, via internet, een hostelletje in Bangkok geboekt. Door het slaaptekort sprak ik vrij veel wartaal, maar dat doe ik wel vaker ;-). Rond het middaguur zijn we terug naar Bangkok vertrokken met een busje. Dit busje heeft er wat langer over gedaan dan normaal door het drukke weekendverkeer. Toen we later op de middag aankwamen bij de hostel (de Talak hostel) hebben we ons opgefrist en zijn we richting Central World (een van de grootste malls van Bangkok) gegaan waar we wat hebben gegeten en mijn skatjuh donuts heeft gehaald bij Dunkin' Donuts om mijn verjaardag morgenochtend, goed te beginnen B-). Dat is dan, mede, een reden om vroeg te gaan slapen zodat het snel morgen is.

 • 2013-02-17 16:33:41  32.00° C

  Wat was vandaag een superdag. ik was jarig en heb heeel veel leuke dingen gedaan in Bangkok. Na de dunkin' donuts ontbijt, wat Liza voor mij had geregeld, kwam Amy (onze privé guide voor vandaag) ons ophalen bij de hostel. ze heeft ons een rondleiding gegeven langs veel bezienswaardigheden van Bangkok en heeft een hele hoop info gegeven. We hebben flink wat aantal tempels gezien, Kings palace, Wat Poh en een longtail boottocht (incl. kleine, niet commerciële, floating market) door de wateren van Bangkok gedaan. Voor het eerst in mijn leven heb ik een meter tot anderhalve meter hagedis in het eggie gezien), dit was erg dope. 's avonds hebben Liza en ik gegeten bij Waterside (een supervette, sfeervolle restaurantresort staande op het water). Toen we terug aankwamen bij ons hostel hebben we nog proberen te kijken wat we moeten gaan doen met Phi Phi. Het blijkt dat het namelijk midden in het vakantieseizoen is en dat Phi Phi voller zit dan ooit tevoren. Dit blijkt ook uit de boeking mogelijkheden op internet. Volgens Amy schijnt de sfeer in het zuiden van Thailand erg grimmig te zijn doordat er een aantal dagen geleden een aanslag is geweest op een aantal moslims in dit gebied. Reizen door dit gebied is momenteel niet erg safe, mede omdat er geruchten gaan (o.a. op aziatische facebook) dat er vervolg aanslagen zullen komen en de sfeer in ieder geval nog steeds erg grimmig is).Dus! We hebben twee vraagstukken te beantwoorden: 1) Phi Phi wel of niet? 2) Hoe gaan we reizen door het zuiden van Thailand. Helaas zijn we vanavond niet uit deze vraagstukken gekomen en lig ik pas om 24:00u met mn hoofd op het kussen, dit terwijl ik om 05:00u alweer uit mn bed moet om het vliegtuig naar Chiang Mai te nemen. De wijze les voor vandaag: geniet van je verjaardag en laat het niet verpesten door keuzes die je ook later kan maken want daar word je twee, ipv één, jaar ouder van ;-) ( +erg Grumpy). Gelukkig is een half uurtje Grumpy voor het slapen gaan niet zo'n (wat is een Grumpy half uurtje nou t.o.v. een super mooie dag). Volgens Liza was ik een kleine Biatch :-P .

 • 2013-02-18 02:58:22  30.00° C

  Na een kleine vier uur slapen zijn Liza en ik om 05:45u, met onze gare koppen, vertrokken naar Don Muaeng airport om naar Chiang Mai te vliegen. In Chiang Mai had Liza een verrassing voor mij ze had namelijk een hotel vastgelegd genaamd the opium serviced appartments. En damn! wat een goede keuze is dit geweest. Eenmaal daar aangekomen voelde je je meteen op je gemak;
  rustig gelegen, zwembadje, super mooie kamer met lekker grote bedden, koelkast met gratis 'drinkbare' water, super fijne douche, buiten gym. Dit heeft ons doen besluiten om een extra nacht bij te boeken :-). Toen we eenmaal opgefrist waren hebben we gelunched tussen de locals bij de foodmarket (een soort van groot overdekt parkeerterrein waar ze aan de zijkanten aan het koken zijn en overdekt kan zitten; overdekt zitten is erg aangenaam door de eer schaduw). We hebben het vandaag erg rustig aan gedaan. We zijn vandaag met de Tuk Tuk naar het centrum gegaan om wat tempels te zien en ons te oriënteren over de bezienswaardigheden in en rondom Chiang Mai. Hoogstwaarschijnlijk gaan we hier de komende dagen wat wildlife bekijken, maar dat zien we morgen wel want even relaxen in de buurt en in het hotel klinkt ook erg aangenaam :-).

 • 2013-02-19 05:03:38  36.00° C

  mede dankzij de heerlijke bedden en de rustige omgeving heen ik vannacht voor het eerst heerlijk lang geslapen. Vandaag hebben Liza en ik een rondje Chiang Mai gedaan met de taxi. Deze taxi chauffeur heeft ons voor 600 baht/ ongeveer 15 euro rondgereden van 11:30u tot 15:45u. We zijn langs Tiger Kingdom gegaan waar je met echte tijgers op de foto kon, dit was een erg vette ervaring om iet snel te vergeten. We hebben daar net geboren tijgertjes zien brullen, dit was echt erg cute :-). Het leek net alsof ik aanwezig was bij de live scene van de Lion King waarin Simba voor het eerst stoer probeert te brullen :-). Na Tiger Kingdom zijn we naar de Botanic garden van Chiang Mai gereden. Dit is een erg groot natuurgebied met trails, kassen en watervallen waar je erg mooie bloemen, planten en beestjes kunt zien. Zo zijn wij hier ons eerste slangetje tegengekomen. Dit samen met de waterval vond ik het mooiste van de Botanic Garden. Na de Botanic garden heeft de chauffeur ons afgezet bij de Mall van Chiang Mai waar ik naar de kapper ben gegaan. Datgene was ze zeggen van Aziaten klopt,. ze kunnen werkelijk alles namaken zolang ze een voorbeeld hebben, zo telt dit ook met kapsels. Zo koos ik een mooi Aziatisch kapsel uit uit boek en toen minuten later vertrok ik de Mall uit met mijn nieuw Aziatisch kapsel B-). waar ik overigens zeer tevreden mee ben :-). 's avonds hebben Liza en ik aan straat gegeten om de hoek van ons hotel. Het was weer erg lekker en vrij pittig. We hebben de avond besloten om te kijken wat de plannen zijn voor de komende dagen. Aangezien de talloze hotels on Phi Phi volgeboekt zijn, hebben we besloten om een hotel te voelen in Phuket waar we de komende nachten zullen vertoeven. Het was een leuke dag waaraan ik onvergetelijke momenten heb beleefd dabkIj Tiger Kingdom.

 • 2013-02-20 11:27:49  35.00° C

  Vandaag was het een niet al te spannend dagje. Hier hebben we speciaal voor gekozen om zodanig tot rust te kunnen komen van, ondertussen, alweer een weekje Thailand. We hebben ons vooral vermaakt met het rondhangen rondom het zwembad van het hotel en het nuttigen van lokale straathapjes. 's avonds hebben we het vliegtuig gepakt richting Phuket. Het vliegtuig had wat last van turbulentie wat niet erg prettig was maar uiteraard was Liza niet te beroerd om me gerust te stellen met het geven van de rechteroordopje van haar mp3-speler. Gelukkig stond er net het toepasselijk liedje op met de titel: "Broken Wings" :-S. haha.. Al met al zijn we veilig geland en hebben we een taxi busje genomen richting ons hotel in Phuket Town. De chauffeurs van deze taxi busjes zijn denk ik afgekeurde formule 1-coureurs die in de stad makkelijk 120km per uur halen en iedereen zigzaggend weet in te halen, volgens mij niet erg veilig maar wel avontuurlijk. Door de snelheid waarmee we gereden hebben konden we al snel inchecken bij Design Hotel Sino Imperial. Deze overnachting had Liza van me gekregen met Valentijnsdag en was zekerz de moeite waard. Laat de foto's maar voor zich spreken of Google maar ff. ik ga nu in ieder geval slapen. Trustuh!

 • 2013-02-21 03:59:23

  7.889042°N 98.291884°E -17 m

  33.00° C

  Na een nachtje slapen in de Sino Imperial zijn Liza en ik verhuisd van Phuket Town naar Patong Beach. Hier verblijven we de komende drie nachten in de Star Patong hotel wat zeer gunstig gelegen is om de hoek van de levendige winkeltjes/kraampjes en uitgaansgelegenheden, maar gelukkig toch rustig gelegen voor een goede nachtrust. Het is vanaf dit hotel zo'n 5 tot 10 minuutjes lopen naar het strand. Liza en ik hebben dit dan ook met alle plezier gelopen om eenmaal daar te kunnen chillen op een strandbed incl. tafeltje en parasol. Het uitzicht was mooi, zowel links als rechts een berg en recht voor ons de zee. De zee was warm. Ik heb in vele zeeën gezwommen maar de warmte van deze zee, als hier in Phuket, had ik nog nooit eerder ervaren. Het voelde aan als het buitenzwembad wat Liza en ik hadden in Death Valley (maar dat is dan ook een zwembad midden in de woestijn en geen zee). We hebben deze avond Patong verkend. We zijn langs wat kraampjes/winkeltjes gelopen, gegeten op straat en ons toetje gehaald bij de 7eleven. Dit toetje hebben we opgegeten op het strand waar we om de minuut een lampion in de lucht zagen gaan. Dertig lampionnen verder zijn we terug gegaan naar het hotel om even televisie te kijken en te gaan slapen. Welterusten Patong, tot morgen.

 • 2013-02-23 07:51:50
  Na een dagje chillen op het strand van Patong (Phuket) zijn Liza en ik een dag met een mediumboot richting twee eilanden gegaan om een aantal stops te maken. Tijdens deze stops hebben we gezond, geshopt en gesnorkeld. Van dat laatste heb ik het meeste genoten. We hebben wat rondgelopen op Koh Phi Phi don, wat de interesse van Liza en mij niet erg kon wekken. In mijn ogen het meest commerciële eiland van Thailand dat je wel gezien moet hebben ivm de ambiance. Het snorkelen vind ik veel met benoemingswaardig. Het was mijn allereerste snorkelervaring maar, hopelijk niet, de laatste. Het was zo een rustgevende ervaring. Duikbril op, snorkel in je mond, water in, dobberen en hopsakee! koppie onder... Je waant je werkelijk in één seconde in een rustgevende aquarium met kleurrijke visjes mer wat koraal. Thuis heb ik een heel foute dvd waarbij ik kan kiezen uit een aantal sfeer en rustbeelden, zoals een openhaard, een (kooi met vogeltjes) en een aquarium. Het snorkelen was alsof ik, in een zeer prettige trip, meegenomen werd in het aquariumgedeelte van deze dvd. De touroperator had ons meer beloofd dan dat we werkelijk gezien hebben (zoals een grot en misschien wat aapjes) en heb hier over geklaagd bij de mensen van de boot. Maar klagen over zoiets heeft in Thailand weinig nut. Gelukkig was alleen het snorkelen al het geld waard en zijn Liza en ik met gerust hart naar ons hotel teruggekeerd. 's avonds hebben Liza en ik nog wat rond gelopen door Patong en wat gegeten bij onze favoriete straatkok van Patong. Nu maar lekker slapen en morgen weer vroeg op om de (taxi)bus te kunnen pakken naar Krabi.

 • 2013-02-23 23:59:54
  Vanochtend hebben we een minivan gepakt richting Krabi. Eerlijk gezegd wist ik niet exact wat ik moest verwachten van Krabi. Ik had ervan gehoord, gegoogled naar afbeeldingen en ben het tegengekomen op een aantal fora. De rit met de minivan naar deze nog mysterieuze bestemming was ook niet veel meer zeggend, aangezien de vier en een halve Rus en de anderhalve Nederlander, die de minivan deelde, merendeel van de rit sliepen. Eenmaal aangekomen in Krabi werden we uit het busje gezet alsof we in de scene zaten van de film crash, waarbij Ludacris de deur van een minivan opengooid om een aantal ilegale Aziaten afzet in Chinatown van een Amerikaanse staat. Aan de ene kant voelde ik me vrij maar aan de andere kant wisten we mn god niet welke kant we op moesten lopen voor ons onderdak. Dit heeft ons doen besluiten om de weg te vragen om vervolgens een taxi te pakken richting ons guesthouse. Voor de guesthouse hebben we met zn tweetjes ongeveer 15,- betaald en het was schoon, geen kakkerlakken en de meest gastvrije familie uit Thailand die ik heb mogen ontmoeten deze reis. Deze guesthouse zou in de guinessbook of records kunnen staan met de kleinste en suite van de wereld. Je kon op de badkamer naar de toilet, douchen en tandenpoetsen tegelijkertijd op 1,5 vierkante meter. De eigenaresse van de guesthouse heeft ons tien minuutjes na het inchecken afgezet bij het busstation om het busje te pakken richting Ao Nang beach. De rit na het strand was erg mooi, je reed over wegen waar de honderden meters hoge bebosde rotsen en palmbomen je voorbij vlogen. Na twintig minuutjes rijden kwamen we aan bij de kust waar de, monden van Liza en mij verder open vielen. "Damn! wat een mooie sfeervolle stranden en boulevard". Het waren kleine winkeltjes en restaurants op de boulevard waarbij voldoende lampionnen op de terras hingen om de gehele boulevard op een sfeervolle manier te kunnen verlichten. De strand waar wij zijn geweest was een erg breed zandstrand met uitzicht op tientallen eilandjes. Om de honderd meter zag het strand er anders uit, de ene keer had je longtail bootjes voor je liggen en was de zandvlakte enorm en een andere keer had je helemaal niks voor je liggen , behalve de zee, en kon je wel tot 500 meter ver de zee in lopen voordat je moest gaan zwemmen. 's avonds hebben we, op advies van de eigenaresse van de guesthouse, gegeten op een weekendmarkt wat erg leek op Tilburg Culinair. Er was één groot plein vol gezet met kraampjes waar je de heerlijkste gerechten kon samenstellen tot het meest uitgebreide rijsttafel ooit. Eenmaal je "rijsttafel" samengesteld kon je aan één van de vele tafels zitten om te genieten van een amateuristische maleise karaokezanger die net gepromoveerd is naar het zingen zonder de tekst op een schermpje. Overigens heb ik hier erg van genoten, het was tenslotte altijd nog beter dan de artiesten die op Tilburg Culinair optreden en pastte perfect in het beeld wat bij Krabi past. " Gewoon jezelf, gewoon Krabi, perfect natuurlijke schoonheid". Ik weet, nu al, dat ik Krabi ga missen. welterusten!

 • 2013-02-24 23:36:11  26.00° C

  Om 's ochtends opgehaald te worden om door te reizen met een minibusje voelt ondertussen aan als een gewoonte. Vandaag brengt het busje ons naar het vliegveld waar we het vliegtuig pakken naar Kuala Lumpur (Maleisië). Het eerste wat op viel bij de landing was dat het een moslimland is waar ze redelijk Engels spreken en je erg nakijken. De Thaise glimlach is ook helaas wat verder te zoeken. Deze dag in Maleisië hebben Liza en ik expres uitgekozen om nog niet veel van het land te verkennen maar de nodige dingen te doen zoals de was draaien/doen/weg brengen en energie te besparen voor ons jungle avontuur dat morgen van start zal gaan. We hebben de dag dan ook doorgebracht met de was te brengen naar een wasserette, rond te hangen in de Mall en te genieten van het geweldige uitzicht wat we in ons vier sterren hotel hadden. Vanaf ons hotel, de Seri Pacific, had je vanaf, onze verdieping, de zestiende een prachtig uitzicht op Kuala Lumpur. 's avonds hebben Liza en ik hier dan ook een uur lang naar gestaart alsof we voor het eerst een schilderij van Vladimir Kush zien. De uitzicht op een verlichte Petronas Twin Towers en de televisietoren was een individuele fotoshoot waard. Zo hebben Liza en ik dan ook omstebeurt op de bank geposeerd. Voor zover zeg ik: "Bye Bye Vier Sterren, Hello Jungle!"

 • 2013-02-27 14:03:51
  Liza en ik waren afgelopen twee dagen voor het eerst Wi-Fi-loos, dat komt omdat we twee nachten hebben overnacht in de Taman Negara regenwoud. Taman Negara is het oudste regenwoud van de wereld met 's werelds langste canopy walk, oftewel een wankele touwbrug hoog in de bomen (in dit geval zo'n 55 meter hoog). Het meest spectaculaire van deze afgelopen dagen was ons resort. We zaten in het Taman Negara Mutiara resort. Dit is één van de weinige verblijven aan de wilde kant van het regenwoud. Je moest dan ook niet raar opkijken als er een dier voor je deur staat zoals een wild zwijn, hert, stekelvarken, slang(etje), kikker, apen of dagelijks een tapir in de avond. Voor diegene die niet weten wat een tapir is, een tapir lijkt op een reuze miereneter/klein olifantje met een pamper om. Als ik heel eerlijk moet zijn vond ik de ontmoeting met een Tapir vrij eng omdat ik niet wist wat dit groot, dik mormel voor iets was en niet wist of deze gevaarlijk was. Achteraf bleek dat ik eerder bang moest zijn voor de stekels van de stekelvarken aangezien deze beesten de stekels jouw richting op kunnen schieten. De ervaring om deze dieren tegen te komen in het resort was een goede reden om een avondwandeling te maken. Je moest per bootje naar de bewoonde bestraatte wereld. De Canopy walk is een must-do op het moment dat je in de Taman Negara bent. Voor mensen met hoogtevrees, zoals Liza, is het geen pleziertje maar wel een overwinning. De totale lengte van de canopy walk wat wij hebben gedaan was 280 meter en vanaf daar zijn we naar boven geklommen naar Bukit Teresek. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over een gedeelte van het regenwoud. Tijdens deze trekking hebben Liza en ik wat, mensen ontmoet, waarvan merendeel Nederlanders, een paar polen, Australiërs, een russin en een paar Maleisiërs. Van deze Maleisiërs begrepen we dat het geen normale zaak is voor hen om is een keertje naar het regenwoud te gaan. Deze verwachting had ik eigenlijk wel aangezien het voor Nederlanders op zoek naar avontuur erg normaal is om eens naar de Ardennen te gaan. 's middags heeft Liza uitgebreid gelunched terwijl ik op een rivier stroming avontuur ben gegaan en heb gechilled bij Orang Asli settlement, oftewel de nomaden van de Taman Negara. Het gesprek met de Chief werd vertaald door onze gids en heb hier nog een pijltje kunnen schieten door een bamboe blaaspijp. Ik denk dat ik me rechtstreeks aan kon sluiten bij deze stam aangezien ik het teddybeertje, dat als roos telde, vol raakte. Dit was een "oew! ahhh! ohh! momentje" voor velen. De verhalen over de tradities van deze stam waren indrukwekkend maar bespaar ik jullie, dit omdat dit anders een erg lang verhaal zal gaan worden. Tijdens de ontmoeting met de stam heeft het eerste gedeelte van het woord 'regenwoud' meer betekenis gekregen. Het heeft namelijk vrij lang en vrij hard geregend maar dit kon de pret niet bederven. Ik was tenslotte al door en door nat van de tientallen liters water die in mijn gezicht en longtailboot splatten door de versnellende rivierstromingen. Je kan de boottocht het beste omschrijven als longtailbootraften waarbij een reddingsvest niet voor niks verplicht is. Voor een paar dagen puur natuur is de Taman Negara en de Mutiara resort zeker een aanrader. Welterusten jungle! C u tomorrow Kuala Lumpur!

 • 2013-02-28 05:02:32
  "Row, row, row your boat, Gently down the stream. Merrily, merrily, merrily,... ...my heart is beating like a jungle drum" (Mashhhhh-up!!). De reiservaring van afgelopen twee weken heeft me erg geïnspireerd om aan een remix te werken die eigenlijk voor 1 maart af moest zijn. Dit gaat helaas niet lukken in verband met tijdgebrek. Alle minuutjes die ik heb gebruik ik ervoor. Zo heb ik vandaag met mijn laptop op mijn schoot door de regenwoudrivieren gevaren om eraan te werken. Dit was erg leuk om te doen en het einde van de remix is in zicht. Toen we aan het vaste land kwamen hebben Liza en ik de shuttle bus terug naar Kuala Lumpur genomen. Tijdens deze reis wees Liza naar een billboard, waarop een moslima stond met een hoofddoekje. Dat hoofddoekje werd op z'n " Hans Kloks" subtiel en "smooth" naar achteren geblazen alsof er een fôhn onder werd gezet. Links onderin, van deze billboardreclame, stond een foto van een shampoo met een leus: "Silky (blah blahblah..nog iets)". Nu vroeg ik me een aantal dingen af wat ze bedoelen met deze billboard en het woord "silky"? "Zal je haar van deze shampoo een mooie zijden glans krijgen? Het resultaat van het gebruik van deze shampoo is namelijk erg moeilijk te zien; Hoe ziet een billboard of reclame er dan uit van een haarkleurmiddel? verkleurt het hoofddoekje dan in de juiste kleur? Wat zal de effecticiteit en productiviteit zijn van zo'n reclame?". Uiteindelijk heb ik al deze vragen maar gelaten voor wat het is, ik ben tenslotte geen documentaire maker. Wat later in de middag kwamen Liza en ik aan bij de hostel wat zich om de hoek van Kuala Lumpurs Chinatown bevind. naast een hindu temple. Ik kan niet echt wennen aan een echte hostel zoals deze. Je mag er niet met je schoenen rond lopen, terwijl de vloeren niet altijd even fris zijn. Als je 's nachts naar de toilet moet moet je door een lange gang waar mensen zitten of liggen te chillen. Soms heb ik dan ook de neiging om mijn slurf uit mijn boxer te halen en spontaan een helicopter te doen. ps. dit is een neiging maar heb ik tot nu toe nog niet gedaan. De warmte van de airco circuleert een warmte van min tien graden of je kan hem uit zetten en dan is het zo'n dertig graden celsius en een walhalla voor muggen. Het is bij deze hostel ook een vraagteken wanneer de electriciteit uit valt. "Please God! Geef me minstens een wasbak op de kamer of laat me kamperen", een hostel als deze heeft voor mij geen charme at all. Ik ga nu proberen mijn ogen te sluiten om morgen weer er fris tegen aan te kunnen. 'trusten.

 • 2013-03-01 00:05:38
  Vandaag hadden Liza en ik een dagje ingelast voor de nodige shopping. Vanaf overmorgen zitten we namelijk in Singapore waar de prijzen wat hoger zullen zijn. Het was onze laatste kans om goedkope spullen aan te schaffen. Met de free shuttle bus zijn we naar Bukit Bintang gegaan. Hier bevinden zich zo'n acht shopping malls. Elke shoppingmall heeft zijn eigen charme, in de ene zitten de grote merken en de andere kleine boetiekjes. De ene winkel is erg duur ("normale prijzen") en de ander weer erg goedkoop. Mijn advies voor de shopliefhebbers, koop hier geen Michael Kors, Armani, Furla, etc. Maar ook geen H&M, Pull&Bear, Uniqlo, etc want de prijzen die je hiervoor betaald is hetzelfde als in Nederland en als dit niet zo is dan kan je ervan uitgaan dat het nep is. Liza en ik hebben ons prima vermaakt in de kleinere shoppingmalls met kleine boetiekjes en onbekendere Aziatische warenhuisjes. Ik heb bij een klein winkeltje, genaamd 'Mix(H)it T' dan ook een eigen polo ontworpen voor 25,-, de polo was binnen een uur klaar. Als je echt voor het allergoedkoopste wilt gaan dan moet je 's avonds naar Chinatown gaan en je afdingkunsten tevoorschijn toveren om de nodige neppe Adidas, Nike, New Balance, Armani, en Rolexspullen te kunnen kopen. Eén ding is ons vandaag zwaar tegengevallen en dat was de schoenmaker in één van deze malls. Liza moest schoenen laten maken en hadden duidijk aangegeven wat er gemaakt moest worden. Hij is enthousiast aan het werk gegaan en heeft meer aan de schoen gedaan dan dat we gevraagd hadden hierdoor was de prijs hoger uitgevallen dan dat de schoenmaker had aangegeven. Hij gaf zijn fout toe maar moesten voor zijn fout betalen. De prijzen van de schoenmaker zijn hier sowieso hetzelfde als in Nederland. De service was erg slecht en we voelde ons voor het eerst opgelicht in Azië. Gelukkig heeft hij ons kunnen maar voor weinig geld kunnen lichten en hebben we dit akkefietje kunnen vergeten door een goede oreo milkshake te halen. Al met al was het een geslaagd shopdagje waarbij ik een eigen designed poloshirt en nieuwe sneakers heb kunnen scoren.

 • 2013-03-02 15:42:00  36.00° C

  Na het wakker worden met een uitgebreid ontbijt ala Suzie hostel bestaande uit wit brood met aardbeienjam, aardbeienjam of aardbeienjam (ruime keuze is iets anders maar het is beter dan niks) zijn Liza en ik richting de Batu Caves vertrokken. De Batu Cave is een Hindu grottempel net buiten Kuala Lumpur. Voor deze grot staat een 140 meter hoog standbeeld van Lord Muruga. "En nee! Lord Muruga is geen hoofrolspeler uit He-man, Star Wars, Star Trek of iets anders". Wie deze 'Lord' dan wel is moet ik jullie helaas tegoed houden maar een standbeeld van 140 meter is groot en indrukwekkend. Het leuke aan deze tempelgrot is dat het hier wemelt van de aapjes. Lieve aapjes, nieuwsgierige aapjes, brutale aapjes, mama aapjes, baby aapjes. Deze aapjes zitten werkelijk overal: op de trap, op de banken, in de groot, buiten de grot en aan je tas en Liza's rok. Volgens mij is het maar één soort aap wat hier leeft maar dat is genoeg reden om deze tempel te bezoeken. De mooi aangeklede sierlijke tempelgrot met de aanwezige aapjes is erg leuk, mooi en cultureel verantwoord. Na ons bezoek aan deze grotten hebben Liza en ik een Teksi (Maleisische taxi) gepakt naar de Butterfly garden wat onderdeel uit maakt van de Kuala Lumpur Lake Gardens. In deze garden wemelt het van de vlinders. Bij binnenkomst van deze mooi aangelegde tuin fladderen duizenden vlinders rondom je heen. De ervaring om vlinders te zien bij de watervallen van Kanchanaburi deed me meer maar de Butterfly gardens hier in Kuala Lumpur is ook wel goed vermakelijk. Bij deze gardens hoorde ook een insecten expositie waarbij je, onder andere, de grootste insecten van de wereld kon aanschouwen maar ook een tarantula en wandelende takken. Na ons fauna avontuur zijn we begonnen aan ons flora avontuur. We zijn vanaf de butterfly gardens gelopen naar het gratis parkgedeelte. Dit is een stadspark net zoals Central Park in New York. Het grootste verschil is dat er hier in Kuala Lumpur, letterlijk en figuurlijk, geen hond te bekennen is. Het is een echt stadspark met een openluchttheater, speeltuintjes, meertjes en bruggetjes. Als je via een tunneltje het park weer verlaat loop je vrijwel direct tegen een snelweg aan met aan de overkant hoge gebouwen van o.a. de familie Hilton. Na ons flora en fauna bezoek zijn we 's avonds, met de monorail/metro, richting Kuala Lumpur's Patronas Twin Towers gegaan dat echt gigantisch is. Vanaf ons hotel, waar we een aantal dagen geleden zaten, hadden we een mooi uitzicht op dit gebouw. Het zijn twee identieke wolkenkrabbers die door een loopbrug in verbinding staan met elkaar. 's avonds is het gehele gebouw verlicht waardoor het aanzicht 'really awesome' is. Net buiten het gebouw staat een fontein/watershow, ik denk dat het van dezelfde makers is als die van de Efteling en Vegas. Helaas wist niemand of er een show met muziek zou komen en zijn daarom na een half uurtje zitten rondom de fontein maar weer vertrokken richting ons hotel om onze oogjes dicht te doen. "Sleep well everyone".

 • 2013-03-03 06:02:50
  "Hallo Singapore, hier zijn we dan!". Na een treinreis van zeven uurtjes zijn we aangekomen in Singapore. Op een aantal forums had ik gelezen dat de treinreis tussen Kuala Lumpur en Singapore goed te doen valt zolang je maar eerste klas reist omdat je dan airco hebt. En deze mensen hadden gelijk. Liza en ik hebben in deze trein mogen proeven van zowel het reizen zonder airco als het reizen met airco. Dit terwijl we wel eerste klas tickets hadden gekocht. Na vier en een half uur zat heel de eerste klascoupe te wapperen met hun boekjes, krantjes en gordijntjes. De airco was namelijk kapot met als resultaat dat de mensen begonnen te klagen. Het voordeel van dit klagen was dat we mochten verhuizen naar een ander coupe waarvan de airco wel werkte. Dit verhuizen was bijna net zo spannend als de canopywalk in Taman Negara. Tussen de coupés waren er namelijk 'gaps' waar je, zwaar bepakt, over heen moest stappen en dit terwijl de trein in een redelijk tempo voort schommelt en gammelt. Nadat we zo'n drie gaps getrotseerd hadden waren we eindelijk aangekomen in ons nieuwe coupe. De airco deed het gelukkig maar ik weet niet of ik het als een verbetering moest zien. Het waren namelijk slaapcoupés waarvan de buitenkant van mijn raam helemaal aangeslagen was waardoor ik niet naar buiten kon kijken. Sowieso was gewoon kijken al vrij moeilijk aangezien mujn ogen enorm prikte van de overdosis tijgerbalsem die de chinese vrouw onder mij gebruikte. Op de bovenste verdiepinkje van een stapelbedje liggen van 1.80m bij een 0,5m met een backpack van dezelfde afmeting is geen pretje. Maarja, ik heb het overleefd en we zijn uiteindelijk, ruikend naar tijgerbalsem, aangekomen in Singapore. Ik ben erg benieuwd wat ik van Singapore ga vinden
  Mijn allereerste indruk is dat het mooier, moderner en beter ontwikkeld is dan de vorig bezochte Aziatische landen. De buurt waar ons hotel bevind is erg schattig. Niet al te brede straten met leuk gekleurde barokachtige huisjes. In één van zo'n barokachtig gebouwtje is ons hotel gevestigd waar ik nu op het bed ga ploffen om nog ff mijn email te checken en daarna te slapen. trustuh.

 • 2013-03-05 00:14:39  32.00° C

  Vandaag hebben Liza en ik besteed aan sightseeing Singapore. Singapore komt aan zijn naam door een 13e eeuws legende. Singapore heette voorheen Tamasek dat zeestad betekent. Een man zocht in de dertiende eeuw beschutting op een eiland tegen een hele erge storm. Hij zag na zijn aankomst allemaal vreemde dieren lopen. Dat volgens hem leek op leeuwen. Dit gebied waar hij op aan gespoeld was, was overheerst door Maleisen, hij heeft daar tegen gevochten en toen hij van hen gewonnen had heeft hij zichzelf tot koning uitgeroepen. En hij noemde zijn nieuwe overwonnen gebied Singapura. Singa betekent leeuw en pura stad. Het is dus eigenlijk een ander woord voor leeuwenstad. Om Singapore te kunnen begrijpen moet je denk ik eerst een geschiedenislesje krijgen. Het is namelijk in tegenstelling tot het Azië wat wij gezien hebben de afgelopen weken, gestructureert, modern, hip en het voelt zelfs westers aan. Dit komt omdat Singapore twee honderd jaar geleden nog een vissersdorp was dat mede door de Brit Thomas Raffles is omgedoopt tot handelsstad. Er wonen in Singapore zo'n 4 miljoen mensen waarvan een groot gedeelte migranten. Ik zou niet kunnen zeggen hoe iemand uit Singapore eruit ziet omdat het lijkt dat het aantal Chinezen, Maleisiërs en Indiërs ongeveer gelijk is. De ene heeft spleetogen, de ander draagt een hoofddoekje en weer een ander heeft een derde oog, maar toch zijn het allemaal Singaporezen. Alleen de architectuur is al de moeite om een dagje te spenderen in Singapore. Door de vele culturen kom je dan ook diverse religiegebonden gebouwen tegen zoals een hindoetempel, een moskee of een kerk. De gebouwen in en rondom het centrum zijn hoog en vrijwel allemaal anders Het bekendste, en tegelijkertijd, meest aparte gebouw is de Marina Bay. Dit gebouw bestaat uit drie wolkenkrabbers die in verbinding met elkaar staan door middel van een groot schip die het dak vormen. Op dit dak bevind zich een dakterras. Vrijwel alle hoge gebouwen in Singapore hebben een dakterras. Het ene gebouw heeft het terras werkelijk op het dak, de ander op een tussenverdieping en sommige op alle verdiepingen één. De wijk waar Liza en ik verblijven, east coast Singapore, bestaat echter uit veel lage bartokachtige gebouwen met mooie sierlijke en kleurrijke gevels. Dit heeft ook zeker een charme waarvan ik kan genieten. Hoe verder je richting Maleisische grens gaat hoe meer het gaat lijken op Tilburg Noord. Simpele flatgebouwen met een supermarktje en een parkje met speeltuintje in de omgeving. Singapore is zeer indrukwekkend en een citytripwaardig. Een cultuurshock zal je bespaart blijven als je hier als modern westers mannetje rondloopt. Raar maar waar zal deze shock groter zijn voor de dorpse buurmannen en -vrouwen van Maleisië. Na een lang dagje cultuursnuiven is het nu tijd voor mijn bed. welterusten beste mensen.

 • 2013-03-05 04:47:04  33.00° C

  Als je een dagje wil relaxen in Singapore. Pak dan voor €4,- p.p. de taxi naar Sentosa. Sentosa is een Island resort met drie verschillende stranden met ieder zijn eigen charme. Tanjong beach is de rustigste, Siloso beach is de drukste met de meeste eet, drink en shopmogelijkheden en Palawan beach is de meest romantische, met een touwbruggetje naar het meest zuidelijke puntje van het continent Azië. Op dat laatste strandje hebben we dan ook gerelaxed. Met relaxen bedoel ik, strandbed, parasolletje, mojito en de buena vista social club op de achtergrond die uit de speakers klinken van Beachclub Bora Bora. Dit in combinatie met uitzicht op de zee, een vogeltje die rustgevend naast je komt zitten tjilpen en het geluid van de golven die aanspoelen op een vrijwel verlaten strandje met palmbomen noem ik puur relaxen. Één nadeel van het relaxen is dat je zo erg ontspannen bent dat je je vergeet in te smeren. Het resultaat is dat je na een ontspannen dag op het strand zo rood ziet als een kreeft. Hopelijk kleurt deze kreeft na een nachtje slapen bij en is het resultaat, morgenochtend, mooi bruin. 'trustuh.

 • 2013-03-07 03:01:10
  na dagje gewoon wat rond hangen in een aantal Malls in Singapore zijn we 's avonds richting Brisbane gevlogen. Deze dag zouden we voor het eerst blijven overnachten via 'Airbnb.com'. Op deze site bieden particulieren hun huis, of een gedeelte hiervan, aan als een soort van ongeregistreerde Bed & Breakfast. Er is ruime keuze in luxe, prijsklasse en ligging.Op de site vind je veel nuttige recensies over je 'host' en je logeert vaak bij een host die ook houd van reizen en veel weet te vertellen over de omgeving. Voordat Liza en ik terecht konden bij onze eerste host, genaamd Chad, moesten we ons een dagje vermaken in Brisbane. We hebben de dag merendeel doorgebracht in de Botanical gardens van Brisbane. Dit is een groot stadspark, tussen de Brisbane rivier en de business area in. Hier kom je allerlei diertjes en plantjes tegen zoals eendjes, duiven met hanekammen en mudskippers. Deze laatst genoemde is een dier dat, qua uiterlijk, schommelt tussen een salamander en een vis. Nadat Liza en ik een wandeling door het park hadden gemaakt hebben we ons ergens een goed plekje gegeven op een bankje onder een boom. Dit was een prima plekje om ff te rusten na een slapeloze nacht in het vliegtuig. Vanaf deze plek heb ik een groep rugbyende bejaarden bestudeert, gelachen om de vele amateuristische bootcampclubjes die zich voortbewegen als mr. bean en gekeken naar een stel zonnende melkflessen. "Goddamn! Wat is mensen kijken vanaf een goede plek toch heerlijk". Aan het begin van de avond zijn Liza en ik naar ons verblijf gegaan in Birdwoodstreet. In deze straat vloog, om de tien seconden, wel een vleermuis over ons heen met een vleugel spanwijdte van zeker wel een meter. Door deze spanwijdte kwamen Liza en ik al snel tot een nieuwe benaming, namelijk : de vleerratten van Brisbane. Ze hangen in alle bomen, electriciteitskabels en fladderen door birdwoodstreet. Aangezien Liza en ik afgelopen nacht niet geslapen hebben hebben we besloten om direct na het kennismaken met Chad, onze host in Brisbane, te gaan slapen. Tot morgen Australië!