MajorForms.com  
 Find us on Google+

A Tájoló és lejtésmérő alkalmazás az okostelefont, vagy tabletet valójában egy Brunton tájoló képességeivel ruházza fel. Lehetővé tesz síkbeli és egyenes tájolásokat egyetlen érintéssel. Ez az alkalmazás beépítésre került a Geológus Mintagyűjtő alkalmazásunkba is, de külön tájolóként is használható. Ezen kívül a hosszúság, magasság, szélesség és cím (ha elérhető) meghatározása, illetve a dátum és az idő mentése automatikusan történik. A mágneses mező mérése egy szenzor segítségével szintén lehetség. Fotók, vagy videók készíthetően ásványokról, egyedi képződményekről, kőzetek szerkezetéről, stb. Ebben az esetben egyéb dokumentáció is mellékelhető a mintákhoz. Természetesen, mint minden más alkalmazásunknál, egyedi mezők definiálhatóak, ha szükséges plusz információt rögzíteni. Az alkalmazás egy másik eszközünket, a szögmérőt is használja, ha szükséges távolságot, vagy magasságot, illetve vertikálisan, vagy horizontálisan szöget mérni. Végül ez az alkalmazás is lehetővé teszi az útvonal nyomkövetését a mintagyűjtés során GPS vevő segítségével. Az útvonal a tájolások és dőlésszögek adataival együtt térképen megjeleníthető, tehát az adatok gyűjtésének a helye későbbi feldolgozáshoz dokumentálható.

Amit az alkalmazást telepíti, az rögtön használható úgy, mint egy Brunton tájoló. Csak egyszerűen a megfelelő irányba forgatja a mobileszközt, kiválasztja az egyik szimbólumot és egyetlen érintéssel készen is van a tájolás. Az eszköz beépített iránytűje és tájoló szenzorai azonnal rögzítik a tájolás és lejtés adatait.

Hisszük, hogy alkalmazásaink egyik nagy előnye, hogy a közösségi oldalakon - Facebook, GMAIL, vagy más csatornákon keresztül -megoszthatóak az adatok másokkal. Ezen felül, ez az alkalmazás automatikusan képes szinkronizálni egy központi adatbázissal, ami kiszolgálja az Ön számára egyedileg készített weboldalt. Ezen a weboldalon keresztül kollégái, vagy barátai valós időben nyomonkövethetik az Ön adatgyűjtését. A szinkronizálás adatarchiválási célt is szolgál egyúttal. Ha bármi történne az adatgyűjtésre használt mobil eszközzel, az adatok bármikor újra letölthetőek a szerverről. Az alkalmazás használható internet kapcsolat nélkül is, majd az adatok szinkronizálhatóak egy későbbi időpontban, ha az internet elérhetővé válik. Amint az adatok feltöltésre kerülnek, táblázatok, kimutatások, térképek, prezentációk és videók készíthetőek az összegyűjtött adatokból egyetlen gombnyomással. Minden szolgáltatás ingyenes és bármikor kipróbálható. Az adatok szintén elérhetőek a www.majorforms.com weboldalon keresztül.

 

Van olyan űrlap, vagy nyomtatvány, amiből alkalmazást szeretne készíteni?

Ossza meg velünk az ötleteit!

Kapcsolat...