MajorForms.com  
 Find us on Google+

A Madármegfigyelő alkalmazás segít a minták gyűjtésében, helymeghatározásában és dokumentálásában; képekkel, videó és hangfelvételekkel és/vagy szöveges jegyzetekkel! Ezen felül GPS segítségével nyomon követhető a megfigyelés során bejárt út és azonnal szinkronizálható weboldalunkkal, ahol az adatokat szerkeszhetjük és megoszthatjuk más felhasználókkal! A terepgyakorlatot és a begyűjtött adatokat megoszthatjuk barátainkkal, munkatársainkkal a túra alatt és után is, feltöltve azt a saját honlapunkra, közösségi oldalakra vagy emailhez is csatolhatjuk. Amint feltöltjük az alkalmazást a honlapunkra, az adatok azonnal szerkeszthetőek, térképeket és/vagy beszámolókat készíthetünk róluk vagy táblázatokba, egyéb dokumentumokba helyezhetjük őket. Amint befejezte a gyűjtemény szerkesztését, azonnal készíthet róla PowerPoint prezentációt vagy videót. (Internet elérhetőség nem szükséges az alkalmazás futtatásához). Ingyenes, probálja ki!

Jellemzők:

Minden megfigyelés alkalmával korlátlan számú útvonalat jegyezhetünk föl GPS segítségével és minden útvonalat különböző színnel jelölhetünk a térképen.

A megfigyelés alatt eseményeket is készíthetünk, amelyben rögzíthetjük a madarak részletesebb leírását. Így például azok közös nevét, osztályát, nemét és fajtáját stb.; de még a hotel vagy tábor helyét is, amit a túra során érintettünk! Minden ilyen esemény az adott GPS útvonalon rögzül, amelyeket Google Mapsen követhetünk; az esemény egy megszámozott tájékozódási ponttal érhető el, amely azonnali hozzáférést biztosít az esemény közben rögzített adatokhoz. Amikor létrehozunk egy ilyen eseményt, az alkalmazás automatikusan tárolja a földrajzi hosszúságot és szélességet, tengerszint feletti magasságot, az időt és a dátumot, illetve azonnal készíthetünk képeket, videó és/vagy audió felvételt, jegyzeteket és még egy digitális teodolit is rendelkezésünkre áll, hogy adatokat rögzítsünk. Az eseményhez külön mezőkben beállíthatjuk annak leírását és egyéb fontos részleteit, a madarak méretét és fajtáját, számát vagy éppen a hőmérsékletet vagy légnyomást. Bizonyos mezőket elrejthetünk és korlátlan számú mezőt hozhatunk létre, adhatunk hozzá az eseményhez.

Ossza meg a megfigyelés eredményét kollegáival és más gyűjtőkkel még a terepen tartózkodás alatt. A GPS által rögzített útvonalakat és a begyűjtött adatokat feltölthetjük a számtalan közösségi oldal bármelyikére vagy elküldhetjük emailben, Skype-on és egyéb IM rendszeren keresztül.

Készítse el a saját honlapját, hogy megoszthassa másokkal a megfigyelés eredményét valós időben. A honlapon hozzáférhető az elkészített videók és képek galériája illetve az útvonalak, események és tájékozódási pontok Google Mapsen. Nem kell többet aggódnia a begyűjtött adatok, jegyzetek elvesztése miatt!

A Madármegfigyelő automatikusan szinkronizálja a begyűjtött adatokat az adatbázisunkkal és amennyiben szükséges az Ön honlapjával is, későbbi felhasználás céljából. Amint visszatért a terepgyakorlatról, az adatok letölthetőek egy Excell táblába, PowerPoint előadásba vagy egyéb dokumentumba. Széles skála szerint szűrheti a begyűjtött információkat, a terepgyakorlat bizonyos aspektusainak kiemelése céljából. A "jelentés" szekcióval speciális dokumentumokat és grafikonokat készíthet a leszűrt információkból! Természtesen feltöltheti az adatokat akkor is, amikor visszatért a terepmunkáról!

Amennyiben másokkal végzünk a megfigyelést, ők is létrehozhatják a saját eseményüket, hozzáadhatják a saját begyűjtött adataikat a saját keszülékükön keresztül, ha megosztjuk velük a felhasználónevünket. Minden kapcsolódó készülék automatikusan szinkronizálódik, amennyiben valaki információt oszt meg és feltöltődik a honlapra is. Természetesen mindenki elkészítheti a saját MajorForms honlapját és profilját, az önálló munka érdekében. A videók, térképek és fotók integrálhatóak egy videó timeline-ba és PowerPoint prezentációba!


 

Van olyan űrlap, vagy nyomtatvány, amiből alkalmazást szeretne készíteni?

Ossza meg velünk az ötleteit!

Kapcsolat...